((~SELAMAT DATANG DAN TERIMA KASIH~))

23 October 2010

Senyum la sket....


Mungkin sekarang ni anda sedang dalam masalah, berduka atau bersedih.
Cuba lupakannya sejenak, kosongkan fikiran dari masalah yang berserabut.
Sebaliknya gantikan ia dengan kenangan dikala gembira,dikala suka dan dikala bahagia. Mustahil dalam seluruh hidup ini tiada langsung masa yang membawa kenangan indah. Ya, kenangan yang terindah…..
Sekarang senyum lah….
Senyum pastinya akan menenangkan diri sendiri dan juga yang memandang….

Tak mampu juga??
Maka cubalah untuk membalas setiap senyuman yang diberikan dengan senyuman...







Senyum seindah suria
Yang membawa cahya
Senyumlah dari hati
Duniamu berseri

Senyum umpama titian
Dalam kehidupan
Kau tersenyum ku tersenyum
Kemesraan menguntum

Senyum... kepada semua
Senyumanmu amatlah berharga
Senyum... membahagiakan
Dengan senyuman terjalinlah
Ikatan...

*Lirik lagu Senyum Seindah Suria.


6 comments:

Makcu B said...

Manis rupa2nya kambing senyum....

9w2ury said...

tu la senyum yg dikatakan siang terbayang, mlm termimpi... hehe

aibaks said...

aq ceria selalu gak.. cume mgkin ko seceria kambing tuh.. haha

9W2URY said...

takpe la seceria mana, janji ceria lah bro..

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

9w2ury said...

TRm ksh BS...
sbb bg tips yang amat berguna dan sudi singgah sini.

Tolong Tekan 'LIKE' ni yer, jika belum...

klik..klik...

klik..klik..

Penghargaan

((~TERIMA KASIH KERANA SINGGAH DI http://9w2ury.blogspot.com/~))

Followers