((~SELAMAT DATANG DAN TERIMA KASIH~))

16 December 2010

Lunch D' Arab Cafe


Tengahari semalam, berlegar-legar kat seksyen 7 Shah Alam. Bukan cari aweks UiTM, tapi cari makan. Lunch time lah katakan... Masa ushar sambil drive alon-alon di setiap lorong deretan kedai ternampak lah satu restoran, Arab Cafe. Macam menarik je, lain dari yang lain. Jommm singgah...

Tanpa banyak cakap, sbb pagi cuma makan roti canai separuh jer, terus ku order Lamb Kabsah.
Hah.. ni lah dia... Daging dia memang lembut, entah brape lama dia masak entah la. Nasi plak panjang2.


Ni plak Chicken Kabsah, pilihan XYL ku..


Sedap ke?? Entah lah tak tau nak cakap la. Apapun ni lah hasilnya selepas beberapa ketika berlalu... (tak tahu kerana sedap atau lapar..)

Harganya huh... tak berapa boleh tahan, dlm rm15 sepinggan... tu yang kasi licin pinggan tu...heheh.
Huh...bagus betul M'sia ni, mcm2 makanan ada. Tak tahu lah betul ke ni nasi arab, atau nama je, atau mungkin hanya Arabian style.
Ape yang ku tahu, nasi arab kat M'sia ni yang paling best kat Cyberjaya... Betul ke? Nak kena cuba lah nanti.

.

11 comments:

deqdeq said...

sec 7 kt mana nih? DeQdEq org sec 7 tp xtau la plak...heheh

deqdeq said...

lagi satu nk komen kt shout mix tp xleh plak...nape tak msg/komen kt entry 2020 tu...kan dah terlepas utk dpt saguhati dr DeQdEq

MOH KEMBARA said...

Salam Yob RadioHam, hmmm Shah Alam sek 7 eh? Tapi Akak selalu lepak sekitar PKNS, SACC dan Alam Sentral jer. Akak suka beras basmati tu. Nanti ada member nak heret dia ke situ. Tengkew!

9W2URY said...

deqdeq,
sec7 kaw kedai baru, nak ke icity tu... kat situ ada bnyk restoran... kayu, molek, NLCS dan bintang walk. Nama Jalan tak pasti tapi ada Plumbum..
Pasal entry 2020 tu, melawak je tuuu...heheh

MOH KEMBARA,
Teman tak selalu ke sana kak. tp, kat area sek7 tu bnyk restoran best2..

deqdeq said...

ooo...kat pusat kormesial la kiranya...boleh la nak cuba juga nanti...nampak sedap...

akubiomed said...

Memang sedap makanan arab saya dah rasa yang original di Dubai tahun lepas.

Tak sangka ada dekat sini. Hui meleleh air liok

akuanakpahang said...

Salam.. pergh sesekali lyan masakan Pak Arab mmg best :)

9W2URY said...

deqdeq,
hah..betul kat situ lah..

akubiomed,
dah rasa yg ori tu... xtau la sama ke tak.

akuanakpahang,
yer lah bang, kekadang tu nak rasa lain mcm skit dr biasa hehe..

deqdeq said...

oooo...ok la...mmg dkt sgt dgn umah...nak kena cuba nih...

CuTeMiUt78 said...

wah.. nampak cam sedap je.. tapi mahalnya reganya.. memang patut pun kena habis kan.. klu tak rugi

9W2URY said...

Harga mahal la skit, tapi banyak nasi nya..

Tolong Tekan 'LIKE' ni yer, jika belum...

klik..klik...

klik..klik..

Penghargaan

((~TERIMA KASIH KERANA SINGGAH DI http://9w2ury.blogspot.com/~))

Followers