((~SELAMAT DATANG DAN TERIMA KASIH~))

20 December 2010

Ada Rakan Tanya Radio Amatur Tu Ape?

Ada seorang rakan shout tanya amatur radio tu apa?
Jadi, entry ni just nak jawab pertanyaan tersebut.

Sebenarnya, dah ada kat entry aku sebelum ni pasal ni semua. Cuma, mungkin rakan kita ni tak sempat nak selak2 entry lama aku. Atau blog aku ni memang semak sangat kot, tak nampak jalan nak ngayau.
Apapun bagus juga, tak pasal2 dapat aku terbitkan satu entry baru ni...

Baik lah, apa2 entry pasal radio amator ada dlm category HAM Info and event.
Di sini diberikan Link nya:
>> Apakah radio amatur
>> Kaedah perhubungan
>> Perkara yang boleh dilakukan
>> Wikipedia Radio Amatur (link luar blog)- bagus untuk info lengkap.

Harap mendapat info yg jelas.

.

5 comments:

akuanakpahang said...

Salam minat gak dgr radoi tapi radio amatur x penah dengor lagi :)
New Entry "akuanakpahang VS Hanis Zalikha"

Mazru Majid said...

salam..

mmg ramai org malaysia yg tak tahu pe tu radio amatur,tak seperti di Indonesia @ Thai..kebanyakannye rakyat negara di situ tau ape itu radio amatur,mungkin kite di Mlaysia ni lebih kpd pengguanaan talipon bimbit..tak mcm negara jiran kite...wallahualam.

SheY PuLL said...

salam der...

sy dah amek exam..RAE...dah lepas..
tp xbuat2 lagi lesen..
sebab surat dia da ilang mcm mn nak buat ek?

habibah abdul said...

wah...makasih la.sbb wat entri sal ni.
yela..biasa dengar sal radio je.
tatau lak menda radio amatur tu..
hehehe....

bukan semak la kamo punya page tp pasal sy baru skodeng blog kamo ni.hehe...

9W2URY said...

akuanakpahang,
Boleh la cari rakan, kat pahang tu ramai jga.

Mazru Majid,
betul tu... mcm biasa dah je dgn radio amamtur ni..

SheY PuLL,
wah TAHNIAH, klau dah ada lulus kena gi ambil lesennya.... Boleh terus gi ke pejabat SKMM, tanya sana.. kat Shah Alam pun boleh

habibah abdul,
Saje kongsi2 maklumat sesama kita..
trm ksh...

Tolong Tekan 'LIKE' ni yer, jika belum...

klik..klik...

klik..klik..

Penghargaan

((~TERIMA KASIH KERANA SINGGAH DI http://9w2ury.blogspot.com/~))

Followers